Nieuws in de kijker

Sociaal.Net gelanceerd! 26/03/2015

De twee vertrouwde welzijnstijdschriften Alert en Tijdschrift voor Welzijnswerk slaan de handen in elkaar en lanceerden een nieuw digitaal platform voor iedereen met interesse in sociaal werk, welzijn en gezondheid. Twee medewerkers van het Steunpunt Algemeen Welzijnswerk tekenden al voor de eerste bijgedragen.
Ga naar Sociaal.net
Leesmeer
 

Aftellen naar het Kennisplein, ‘voor wie kwetsbare mensen ondersteunt’ 18/03/2015

Op maandag 27 april verdwijnt onze website om plaats te maken voor het ‘Kennisplein, voor wie kwetsbare mensen ondersteunt’. Deze nagelnieuwe website zal u kunnen vinden op www.kennisplein.be of het vertrouwde adres www.steunpunt.be. Het Kennisplein is een initiatief van drie steunpunten in de welzijnssector: het Steunpunt ExpertiseNetwerken, het Steunpunt Jeugdhulp en het Steunpunt Algemeen Welzijnswerk. Het is zo opgevat dat andere steunpunten en expertisecentra ons op dit kennisplein kunnen vervoegen. Benieuwd?
>>Leesmeer

Terugblik op de dag van het slachtoffer 2015 17/03/2015

Elk jaar zet het Steunpunt Algemeen Welzijnswerk de Dag van het Slachtoffer in de focus. Deze dag is bedoeld om slachtofferschap en de rechten van het slachtoffer onder de aandacht te brengen en om de medewerkers die instaan voor slachtofferzorg samen te brengen en vorming te geven.
Op 24 februari 2015 vertrokken van de noden van het slachtoffer in de context van de zesde staatshervorming, de Europese Richtlijn over slachtofferzorg en het Verdrag van Istanbul over familiaal geweld.
Leesmeer

 


Ingelogd blijven
 Wachtwoord vergeten? of Registreer
 

Het Steunpunt is

Het Steunpunt Algemeen Welzijnswerk is een Vlaams kennis- en expertisecentrum, dat de praktijk- en beleidsontwikkeling van sociaal werk ondersteunt en stimuleert.

Doet

Het Steunpunt Algemeen Welzijnswerk verzamelt, verrijkt en verspreidt kennis, praktijkervaringen, methodieken en beleidsgegevens.

Publiceert

Deze algemeen toegankelijke website en het digitaal platform voor verschillende kennisgroepen geeft toegang tot al onze publicaties, nieuwsberichten, ervaringen uit het werkveld en achtergrondinformatie.

Organiseert

Via deze website blijft u op de hoogte van al onze activiteiten: studiedagen, overlegtafels, vormingen, trainingen op maat, trefdagen, projecten en acties.

 

Contacteer het Steunpunt

Elke werkdag bereikbaar
Van 09.00 uur tot 12.30u en
van 13.30 uur tot 17.00u

Kantoren
Steunpunt Algemeen Welzijnswerk
Diksmuidelaan 36a, 2600 Berchem
Tel. 03 366 15 40 | Fax 03 385 57 05

Routeplanning via Google Maps
Gebruik Adobe Reader om PDF documenten te lezen