Nieuws in de kijker

Waarom partnergeweld nog te vaak doodgezwegen wordt 28/01/2015

Ondanks alle campagnes en voorlichtingen blijft partnergeweld iets wat mensen het liefst onder de mat vegen. Slachtoffers durven er in veel gevallen niet over spreken, terwijl hulpverleners er te weinig naar vragen. "Het taboe is nog steeds groot."

Sabine Hellemans en Helen Blow, Steunpunt Algemeen Welzijnswerk, lichten toe.

>>Artikel De Morgen

Jeugdinfotheek.be is vernieuwd 21/01/2015

Jeugdinfotheek.be, dé referentie voor jeugdinformatie, heeft deze winter een nieuw jasje gekregen. Jeugdinfotheek.be kreeg een nieuw logo, een aangepaste look & feel en een aantal verbeterde functionaliteiten. Deze website bundelt informatie op maat van kinderen en jongeren en kennis over jeugdinformatie.

>>Meer info

De wortels van radicalisering zitten in onwelzijn 12/01/2015

De gebeurtenissen in Parijs zetten iedereen aan het denken. Over vrijheid van meningsuiting, over onze manier van denken over de samenleving, over radicalisering en over de aanpak ervan. Politici hebben meteen de handen vol met opinies en insteken allerhande om aan de slag te gaan en de publieke opinie te sussen. Vrijdag duidde Rudi Vranckx in De Wereld Vandaag op Radio 1 erop dat radicalisering vaak in de gevangenis gebeurt. Minister van Justitie Koen Geens reageerde deze ochtend meteen dat hij radicalisering in de gevangenis “bij de wortels wil aanpakken”, met een betere spreiding van gevangenen en meer islamconsulenten.
De CAW's formuleerden hierover hun opinie in een persbericht.
Leesmeer

 


Ingelogd blijven
 Wachtwoord vergeten? of Registreer
 

Het Steunpunt is

Het Steunpunt Algemeen Welzijnswerk is een Vlaams kennis- en expertisecentrum, dat de praktijk- en beleidsontwikkeling van sociaal werk ondersteunt en stimuleert.

Doet

Het Steunpunt Algemeen Welzijnswerk verzamelt, verrijkt en verspreidt kennis, praktijkervaringen, methodieken en beleidsgegevens.

Publiceert

Deze algemeen toegankelijke website en het digitaal platform voor verschillende kennisgroepen geeft toegang tot al onze publicaties, nieuwsberichten, ervaringen uit het werkveld en achtergrondinformatie.

Organiseert

Via deze website blijft u op de hoogte van al onze activiteiten: studiedagen, overlegtafels, vormingen, trainingen op maat, trefdagen, projecten en acties.

 

Contacteer het Steunpunt

Elke werkdag bereikbaar
Van 09.00 uur tot 12.30u en
van 13.30 uur tot 17.00u

Kantoren
Steunpunt Algemeen Welzijnswerk
Diksmuidelaan 36a, 2600 Berchem
Tel. 03 366 15 40 | Fax 03 385 57 05

Routeplanning via Google Maps
Gebruik Adobe Reader om PDF documenten te lezen