Nieuws in de kijker

Hulpverlening dicht bij de mensen met outreachend werken 11/09/2014

Reach out! Praktijkboek voor outreachend werken ligt in de boekhandels.

Outreachend werken kent vandaag een grote bloei. Steeds meer dienst-, hulp- en zorgverleners verlaten hun bureaus om buiten de muren van de organisatie met de meest kwetsbare mensen aan de slag te gaan: mensen met een beperkt sociaal netwerk die vaak tussen de mazen van het net vallen binnen de 'klassieke hulpverlening'. Door te werken in hun leefwereld kunnen het aanbod en de werking beter aansluiten bij hun specifieke context en behoeften en kan de drempel naar het vragen van ondersteuning worden verlaagd. Er is immers meer nodig dan hulpverlening alleen.

>>Leesmeer

“Een fijne apotheose van een bijzondere cup” 23/07/2014

Het VRT –journaal vatte met bovenstaande uitspraak het finaletornooi van Belgian Homeless Cup perfect samen. De finale is eigenlijk maar de kers op de taart, want de achttien teams uit alle hoeken van het land trainden een heel seizoen lang wekelijks om de weg naar de Belgische beker af te leggen.

>>Leesmeer

Ouderenmisbehandeling krijgt internationaal aandacht 13/06/2014

Naar aanleiding van de Internationale Dag tegen Ouderenmisbehandeling World Awareness Day on Elder Abuse op 15 juni vraagt het Vlaams Ondersteuningscentrum Ouderenmisbehandeling (VLOCO) aandacht voor geweld op oudere personen in de thuissituatie.

>>Leesmeer
>>Lees ook het artikel in Weliswaar

 


Ingelogd blijven
 Wachtwoord vergeten? of Registreer
 

Het Steunpunt is

Het Steunpunt Algemeen Welzijnswerk is een aanspreekpunt en expertisecentrum voor sociaal werk op de eerste lijn.

Doet

Het Steunpunt Algemeen Welzijnswerk verzamelt, verrijkt en verspreidt kennis, praktijkervaringen, methodieken en beleidsgegevens.

Publiceert

Deze algemeen toegankelijke website en het digitaal platform voor verschillende kennisgroepen geeft toegang tot al onze publicaties, nieuwsberichten, ervaringen uit het werkveld en achtergrondinformatie.

Organiseert

Via deze website blijft u op de hoogte van al onze activiteiten: studiedagen, overlegtafels, vormingen, trainingen op maat, trefdagen, projecten en acties.

 

Contacteer het Steunpunt

Elke werkdag bereikbaar
Van 09.00 uur tot 12.30u en
van 13.30 uur tot 17.00u

Kantoren
Steunpunt Algemeen Welzijnswerk
Diksmuidelaan 36a, 2600 Berchem
Tel. 03 366 15 40 | Fax 03 385 57 05

Routeplanning via Google Maps
Gebruik Adobe Reader om PDF documenten te lezen